Udgivet d. 15-10-2024
Landbrugsstyrelsen (nu: Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø) har justeret deres vejledning om efterafgrøder for at præcisere, at man ikke må gøde efterafgrøder med kvælstof.
Efterafgrøder må kun tildeles ikke-kvælstofholdig kunstgødning. Det har de netop præciseret i ’Vejledningen om regler for pligtige efterafgrøder og husdyrefterafgrøder og dyrkningsrelaterede tiltag’.
Find vejledningen her.
Siden 2024 sæsonstart i maj måned har der været i alt 51 rapporter om WNF hos fugle og 104 hos heste i Tyskland, så det formodes, at virus nu har etableret sig i vilde fugle i visse områder. To af disse WNF-udbrud hos heste var så langt nordpå som Schleswig-Holstein. Spredningssæsonen er dog ved at være ovre for i år.
Fødevarestyrelsen vurderer, at den samlede sandsynlighed for smitte med WNF til danske hestebesætninger som følge af udbruddene i Tyskland er meget lav.
For at opretholde den lave sandsynlighed for overførsel af smitte med WNF til danske hestebesætninger an-befaler Fødevarestyrelsen følgende til hesteejere, der skal rejse med deres hest:
Fødevarestyrelsen følger situationen i Tyskland og vurderer løbende, om der er behov for opdatering af trusselsvurderingen.
Du kan læse mere om Nile fever her.
Pr. 25. september er størstedelen af Landbrugsstyrelsen sammen med en stor del af Miljøstyrelsen blevet til Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø, som er én af to styrelser under Ministeriet for Grøn Trepart. Der arbejdes i øjeblikket på at få ændret navnet på tværs af deres platforme.
Foder med animalsk indhold udgør en risiko for smitte med sygdomme som kogalskab og svinepest. Fødevarestyrelsen kontrollerer nu, om transportfirmaer og chauffører følger lovens krav om rengøring af køretøjer.
Foder, som er inficeret med dyresygdomme som f.eks. kogalskab, kan smitte raske dyr og hermed udgøre en fare for både dyr og mennesker. Derfor er der specifikke krav til rengøring af lastvogne, som har transporteret foder med ingredienser fra dyr.
Læs mere om kontrollen her.
Med KemiTjek har du altid et godt overblik over dit kemilager lige ved hånden. KemiTjek-appen viser dig nemlig, om dine produkter stadig er lovlige, og giver dig overblik over dit kemilager. Du scanner blot produkterne, og får straks at vide om du fortsat lovligt må opbevare og anvende dem.
Du kan også nemt tilføje nye produkter til dit lager og gøre status løbende. Kort og godt, så får du altså helt tjek på dit lager – ganske gratis. Du kan nemlig prøve KemiTjek kvit og frit indtil 31. december 2024.
Læs mere her.