Udgivet d. 24-01-2024
Du skal udfylde og sende fællesskemaet til Landbrugsstyrelsen senest 22. april 2024. Hvis du vil sende ændringer til fællesskemaet, skal du gøre det senest 17. maj 2024.
Fristen for at sende ændringsforslag til markblokke er 3. maj 2024. Hvis du sender ændringsforslag efter 3. maj 2024, vil de først have virkning for ansøgningsåret 2025.
Læs mere her.
Økologiskemaet 2024 (OESK 24) åbner for indberetninger 1. februar 2024. Indberetninger i OESK 23 kan overføres til OESK 24, hvis de er sagsbehandlet af Landbrugsstyrelsen. Det kan have betydning for dig, hvis du lige nu har behov for at indberette væsentlige ændringer til Landbrugsstyrelsen via dit OESK 23.
Læs mere her.
Landbrugsstyrelsen inviterer til webinar onsdag den 31. januar 2024, hvor du kan blive klogere på, hvordan du indberetter og ansøger i Tast selv.
Ansøgningsrunden for tilskud til arealer og den årlige indberetning af økologioplysninger åbner torsdag den 1. februar 2024. Derfor afholder Landbrugsstyrelsen onsdag den 31. januar et webinar om den lidt mere IT-tekniske del af ansøgnings -og indberetningsprocessen, hvor du kan få genopfrisket, hvordan du ansøger og indberetter i Tast selv.
Se mere her.
Den 1. januar 2024 kom der nye regler for refusionsperioden fra barsel.dk. Den samlede refusionsperiode er fortsat 40 uger, men fordelingen mellem mor og far er ændret.
Se mere her.
Der er registreret levende dyr af 43 forskellige malke- og kødkvæg racer i Danmark pr. 1/1-2024.
Antal aktive dyr pr. kvægrace (landbrugsinfo.dk).
Timian er en dejlig krydderurt, der dufter skønt. Dyrk den enten i køkkenvinduet, hvor den kan trives i urtepotte, i altankassen eller i haven.
Haveselskabet har udgivet en artikel om dyrkning af timian. Se artiklen her.
ERFA-grupper er ikke kun for store brug, men små brug/fritidsbrug har mindst lige så stor glæde og udbytte af at mødes.
I en ERFA-gruppe kan man mødes om mange ting. Nogle er hele vejen rundt om dit landbrug – måske ny på landet. Andre drejer sig kun om planteavl, kvæg, får – måske selvforsyning. Nogle grupper går til biddet og snakker økonomi eller andre mere eller mindre personlige ting. Det kan være formålet fra begyndelsen, i andre tilfælde er det emner der kommer op, når tilliden er der.
I enkelte grupper er der nogle erfarne ”jordbrugere” som de nye kan lære af. I praksis lærer de erfarne også noget af de nye, som måske har en lidt anden tilgang til det at drive landbrug.
ERFA-grupperne er en rigtig god måde at udveksle viden og erfaringer på, det er ikke nødvendigt at alle laver de samme fejl. ERFA-grupper er altså ikke bare en snakkeklub, men berigende og inspirerende.
Grupperne er oftest på 7–9 personer og man mødes normalt 4–6 gange pr. år. I perioder kan møderne være hyppigere, alt efter emner eller formål med gruppen.
Dagsordenen består normalt af en rundtur på bedriften, så man kan se hvad andre gør, et lille oplæg ved værten, bordet rundt og måske et oplæg fra en indbudt.
Kontakt din rådgiver - hvis en ERFA-gruppe er noget for dig.
Plantekongressen er Nordens største om planteproduktion, natur, miljø og planlægning. Alle indlæg fra den årlige Plantekongres gøres tilgængelige her på siden.
Har du spørgsmål til CHR, kan du kontakte Kundecenter og få hjælp. Du kan finde svar på de oftest stillede spørgsmål i denne artikel.
Find artiklen her.
Vær med, når kvægbranchens største faglige begivenhed løber af stablen den 26.-27. februar.
Tilmeldingen er åben. Kvægkongres 2024 (landbrugsinfo.dk).