Udgivet d. 20-09-2023
Du vil modtage et høringsbrev, hvis vi i den satellitbaserede kontrol har identificeret en overtrædelse af pløjeforbud på arealer ansøgt under bio-ordningerne miljø- og klimavenligt græs, biodiversitet og bæredygtighed eller ekstensivering med slæt.
Se mere her.
Du kan nu se i Internet Markkort (IMK) med Landbrugsstyrelsens trafiklyssystem, om du lever op til aktivitetskravet for at kunne få udbetalt grundbetaling til dine marker. Hvis dine marker er grønne i IMK, lever de op til aktivitetskravet. Fristen for at leve op til aktivitetskravet er 25. oktober.
Læs mere her.
At udlægge arealer til natur er en effektiv måde at beskytte grundvandet. Samtidig giver det en masse nye levesteder for vilde dyr og planter.
Er din ejendom berørt af rådighedsindskrænkninger om pesticidfri arealanvendelse, er der flere muligheder for at lave mere natur på arealer, der tidligere har været i omdrift. Har du et ønske om at etablere natur samt øge biodiversiteten på et areal, bør du så vidt muligt genskabe de naturlige processer. Det kan blandt andet gøres ved at ”slippe tøjlerne” og give plads til naturlig tilgroning, stoppe med at dræne samt sætte græssende dyr på arealerne.
Læs mere om mulighederne her.
Hvis du ejer en boring eller brønd i indvindings-oplande til almene vandforsyninger, dvs. som forsyner mindst 10 husstande, eller inden for områder med særlige drikkevandsinteresser, kan du søge en tilskudspulje på 1,9 mio. kr., som er afsat på finansloven i 2023. Et tilsvarende beløb er afsat i 2024.
Områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD) kan du finde på MiljøGis. I menuen finder du ’Udpegede drikkevandsressourcer’ og slår derefter kortlaget ’Drikkevandsinteresser op.
Læs mere om tilskuddet her.
På platformen Dansk Drænkort kan du se drændata digitaliseret af kommunerne, alle registrerede drænprojekter fra det gamle Hedeselskab (nu WSP), alle drænvirkemidler med tilsagn frem til 2021, samt din bedrifts digitaliserede dræn.
Se mere her. (Siden kræver login til Landbrugsinfo – kontakt evt. din rådgiver).
Lær hvordan du får gennemført de gode vaner inden for arbejdsmiljø og brug af værnemidler på din arbejdsplads i dette kursus, der er det tredje modul i kursusrækken om arbejdsmiljø og kemi.
Nu kan du deltage i en hel kursusrække, der sætter fokus på kemi, kemiske risikovurderinger og godt arbejdsmiljø. Der er 3 moduler i kursusrækken, og du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil nøjes med et enkelt eller have hele puljen med.
Se mere her.
Du kan nu indsende din ansøgning om tilskud til et minivådområde. Ansøgningsfristen er 4. oktober, og du søger i Tast selv. Husk, at placeringen af dit minivådområde skal koordineres med din kommune, og din lokale udtagningskonsulent skal underskrive en udtagningskonsulenterklæring.
Læs mere her.
Læs mere om minivådområder og kontaktinfo til SAGROs eksperter på området
Åbent arrangement
Tirsdag den 3. oktober 2023 kl. 16.00 - 19.30
Mødested: Nøvlingvej 37, 7400 Herning
Derefter videre til: Jens Simonsen, Merrildvej 27, 7400 Herning
Udvalget for ”Kvinder på landet” inviterer til en hyggelig aften med fokus på ”start-up” sammen med andre kvinder.
Spændende indlæg ved Michelle Lykke, iværksætterkonsulent ved Erhvervsrådet for Herning og Ikast-Brande og Stine Sandermann, designer og iværksætter.
Onsdag den 11. oktober 2023 kl. 18.15 - 21.30
SAGRO, Birk Centerpark 24, 7400 Herning
Nu er program og tilmelding klar for de to dage med Økologikongres, der finder sted den 21.-22. november 2023 på Vingsted Hotel- og Konferencecenter ved Vejle.
Se mere her.