Header billede

FlexNyt - Uge 24, 2022

Udgivet d. 15-06-2022

Mark


Mark Ny lovgivning betyder forbud mod en række glyphosatmidler

En ny lov om forbud mod anvendelse af langsomt nedbrydelige midler på befæstede og stærkt permeable arealer betyder, at en række glyphosatmidler bliver forbudt ved udgangen af 2023.

Køb ikke større mængder ind af disse midler, end at de med sikkerhed kan bruges op inden forbuddene træder i kraft. I løbet af efteråret 2022 forventes fortsættende glyphosatprodukter at komme på markedet med nye registreringsnumre og etiketter.

Til toppen

Dine efterafgrøder kan efterfølges af brak i overgangsåret 2023

Med landbrugsreformen skal du fra 2023 udlægge mindst fire procent af dit omdriftsareal, hvor du ikke har produktion, som f.eks. brak. Du får mulighed for at lade dine efterafgrøder efterfølges af brak i overgangsåret 2023, så du lettere kan opfylde det nye krav.

Der er et gældende krav, om at pligtige og husdyrefterafgrøder og efterafgrøder i målrettet regulering skal efterfølges af en vårsået afgrøde, men Landbrugsstyrelsen dispenserer und­tagelsesvist for dette krav i 2023.

Du kan derfor lade efterafgrøder, du har sået i efteråret 2022, blive liggende på arealet og i 2023 anmelde arealet med brak. Arealet kan dermed indgå som en del af de fire procent med ikke-produktive elementer, du er forpligtet til at udlægge.

Læs mere her.

Til toppen

Pas på markvildt, når du høster

Fra midten af maj til slutningen af juli, hvor der er mange dyreunger i agerlandet, kan du ved et uheld ramme dyr, når du høster. Få her en række gode råd til at undgå at skade vildt.

Du kan gøre meget for at minimere påkørsler og skader på vilde dyr. Landbrugsstyrelsen har netop opdateret vejledningen ”Undgå at skade vildt ved høst - Inspiration til landbrugere 2022” med den nyeste viden. En indsats for at undgå høstskader på dyrevildt, er også en indsats for arbejdsmiljøet og kvaliteten af dine høstede afgrøder. I vejledningen kan du læse om skræmmemidler, køremønster, afsøgning med drone og meget mere.

Du kan finde vejledningen her.

Til toppen

Invitation: Kom med til informationsmøde om privat skovrejsning 2022

På informationsmødet kan du blandt andet høre om nye tiltag i den kom­­mende ansøgningsrunde og få indsigt i, hvad der bliver lagt vægt på i kontrollen. Informationsmødet bliver afholdt som webinar onsdag den 22. juni 2022.

Årets ansøgningsrunde for privat skovrejsning åbner 1. juli 2022, og i den forbindelse afholder Landbrugsstyrelsen informationsmøde om ordningen og ansøgningsrunden.

Læs mere her.

Til toppen

Heste


Mærkning af heste og mærkningspladser

SEGES Heste har et antal mærkere ansat til at forestå chip­mærkning af heste og føl.

Mærkerne er geografisk fordelt ud over landet - så der er også en mærker i det område, hvor du bor.

Mærkerne er erfarne hestefolk, der har gennemgået en specialuddannelse, og de har lang erfaring med signalementbeskrivelse og chipmærkning af heste. En korrekt signalement­beskrivelse er især vigtig ved en senere identifikation af hesten (f.eks. forsikring, handel, stævnedeltagelse o.l.).

Se her hvor du kan få besigtigelse og mærkning af din hest.

Til toppen

Fjerkræ


Lovpligtigt kursus om beskyttelse af slagtekyllinger 7. oktober 2022

Inden en landmand må gå i gang med at producere slagte­kyl­linger, skal han eller hun have deltaget i et lovpligtigt kursus om hold af slagtekyllinger. Uddannelseskravet gælder for alle erhvervsmæssige kyllingeproducenter.

Se mere her.

Til toppen

Info


Gode råd, hvis du planlægger at købe hund

At investere i en hundehvalp kræver både tid, penge og kræfter.

Fødevarestyrelsen går i de kommende uger ud på de sociale medier, med gode råd til de forbrugere, der overvejer at købe hund til sommer. Baggrunden er, at der hvert år aflives adskillige hunde, fordi deres ejere ikke magter dem. Også dyreinternaterne melder om, at stadig flere hundeejere giver op og afleverer deres hund.

Læs mere om køb af hund her.

Til toppen

Du må ikke tage kød og ost med hjem fra lande uden for EU

Lad være med at tage ost, kød, og pølser med hjem fra ferie i lande uden for EU. Du risikerer at blive den, der importerede mund- og klovesyge, svine­pest eller en anden smitsom husdyrsygdom til Danmark.

Det kan få fatale konsekvenser for både dyrevelfærden og den danske eksport, hvis du tager f.eks. ost, pølser eller anden spiselig souvenir med såkaldt animalsk indhold med hjem fra fjerne himmelstrøg. Sådan lyder advarslen fra Fødevarestyrelsen. Fra 1. juni vil Fødevare­styrelsen være til stede ved flere af Toldstyrelsens kontroller i de danske lufthavne og kon­trollere, om de rejsende har ulovlige fødevarer med hjem fra lande uden for EU. Finder myn­dighederne ulovlige fødevarer, vil de blive destrueret.

Læs mere her.

Til toppen

Arrangementer


Hold dig orienteret om kommende arrangementer hos SAGRO

Til toppen
Download pdf