Header billede

FlexNyt - Uge 14, 2021

Udgivet d. 08-04-2021

Heste


Udbrud af Herpesvirus-1 (marts 2021)

Dansk rideforbund har udarbejdet en liste med spørgsmål og svar i forbindelse med det aktuelle udbrud af Herpesvirus-1.

Listen kan findes på Dansk Rideforbunds hjemmeside

Til toppen

Hestepas

Alle heste i Danmark skal have et hestepas. For at få udstedt et hestepas skal hesten være identificerbar mærket. Det vil sige, at hesten skal være enten brændemærket med logo og cifre, frysemærket eller chipmærket. Find skemaer til brug for hesteregistrering her

Til toppen

Naturpleje


Ny side på landbrugsinfo samler viden om biodiversitet og naturforvaltning

Interessen blandt landmænd for at tilgodese naturen og biodiversiteten på og omkring bedriften er stigende. Men hvad er mulighederne – og hvad kan man gøre helt konkret? Svaret på det – og meget andet om biodiversitet og naturforvaltning – har SEGES nu samlet på en temaside om emnet.

På siden finder du bl.a. små videoer med landmænd, der fortæller, hvad og hvordan de har tilgodeset naturen omkring bedriften. Her er også et samlet overblik over lovgivning på området, fakta-ark om naturtiltag på bedriften, information om hvad du kan få ud af et Naturtjek på bedriften – og meget mere.

Se mere her

Til toppen

Traktorer


Skal traktorer godkendes til slæbning?

Der var i efteråret 2019 en alvorlig trafikulykke, hvor en traktor slæber en anden traktor med vogn ud på en vej. Et af anklagepunkterne var, at traktoren ikke var godkendt til slæbning.

Læs mere om reglerne her

Til toppen

Have


Hold øje med disse 10 ubudne gæster i haven

Friluftsfolk og haveejere kan være med til at passe på Danmarks natur og afgrøder ved at holde øje med 10 skadedyr og plantesygdomme, der kan være ødelæggende for dansk natur.

Danskerne har i høj grad fået smag for en tur i skoven under corona-nedlukningen, og nu kan vores mange gåture også være med til at passe på naturen. Landbrugsstyrelsen har nemlig brug for hjælp til at holde øje med 10 ubudne skadedyr og plantesygdomme, som skal holdes ude af Danmark og EU. De er så skadelige for den danske og europæiske natur, at de straks skal udryddes, hvis de opdages. De ubudne gæster tæller blandt andet syv biller, der kan forvolde meget stor skade på vores træer.

Læs artiklen fra Landbrugsstyrelsen her. Klik på billedet nederst i artiklen for at få billederne i fuld størrelse!!

Til toppen

Økologi


Hold din viden ajour på økologi webinarrække

Corona har sat en stopper for større fysiske møder, men det skal ikke forhindre ny faglig viden i at nå ud til økologerne. Du kan nu holde din viden opdateret på gratis webinarer.

Økologisektionen har besluttet at køre en række gratis webinarer for økologiske landmænd i samarbejde med SEGES Økologi Innovation og DLBR Dansk Økologi. Her kan du få den nye og aktuelle viden, du ellers ville have fået på de faglige møder og markvandringer, som nu er aflyst på grund af corona-situationen.

Webinarrækken har fået navnet ”Økologi Webinar – faglig inspiration til den økologiske landmand”.

Til toppen

Natur og vandmiljø


Få nyeste viden indenfor natur og vandmiljø - Online

Kom med til eventet Natur og Vandmiljø i fokus den 20. og 27. april 2021. Her møder du en række spændende indlægsholdere, der med deres skarpe fokus på den nyeste viden gør dig klogere på, hvordan fremtiden ser ud for natur og vandmiljø i samspillet med dansk landbrug.

Den traditionelle Plantekongres blev pga. Corona ikke afholdt i sin vante form. Derfor inviterer vi til virtuel dialog, vidensdeling og drøftelse af faglige problemstillinger med natur og vandmiljø i fokus.

Vær med3 når vi samler rådgivere, landmænd, forskere, embedsmænd og lovgivere indenfor natur og vandmiljø til dialog om aktuelle muligheder og udfordringer. Det hele sker online.

Læs mere og tilmeld dig her

Til toppen

Info


Udbetaling af førtidige feriemidler - vær opmærksom på særlige forhold

Fra den 24. marts 2021 er det muligt at bestille sine sidste to ugers indefrosne feriepenge via borger.dk. Hvis du ikke beder om dine feriemidler nu, vil de blive stående i LD Fonde, og du får dem automatisk udbetalt ved folkepensionsalderen, medmindre du inden da af andre grunde forlader arbejdsmarkedet, og i den forbindelse beder om pengene. Du har mulighed for at lade feriepengene blive stående som en opsparing – også efter folkepensionsalderen.

Hvis du tidligere har fået udbetalt feriemidler, er de trukket fra det beløb, du nu kan bestille. Du kan bestille feriemidlerne indtil den 31. maj 2021.

Der kan dog være situationer, du skal være opmærksom på, hvis du er tildelt/søger andre sociale ydelser.

Du kan læse mere her. Siden kræver login til landbrugsinfo! Kontakt evt. din rådgiver.

Til toppen
Download pdf